top of page

GENERELLE VILKÅR

1. Generelt

De følgende betingelsene gjelder alle bestillinger (ordre) som kunden – heretter omtalt som «du» eller «deg» – sender til Rios Gear AS, 912809315  – heretter omtalt som «Rios Gear», «vi» eller «oss» – via Rios Gears nettsted, mobilnettsted, eller via telefon (samlet omtalt som «riosgear.no»).

Det at du bruker riosgear.no og/eller sender inn en bestilling, betyr at du samtykker i alle betingelsene som her er fremlagt («Betingelser», «Betingelsene»). Pass på at du har lest og forstått Betingelsene før du sender inn en bestilling.

 

Kun personer som er 18 år eller eldre, og ikke er under vergemålog, ikke handler på vegne av et firma, som har norsk leveringsadresse kan legge inn en ordre. Bestillinger som skal betales med gavekort per oppkrav kan gjøres av personer som er 15 år eller eldre.

 

En presentasjon av bestemte produkter eller tjenester på riosgear.no på et bestemt tidspunkt utgjør ikke en garanti om at disse produktene eller tjenestene vil være tilgjengelige på et hvilket som helst tidspunkt. Vi forbeholder oss retten til når som helst å trekke tilbake et hvilket som helst produkt.

 

Vi forbeholder oss retten til å endre disse Betingelsene fra tid til annen uten at du blir varslet om det på forhånd. Den versjonen av Betingelsene som bestillingen din er underlagt, er den som er tilgjengelig på riosgear.no på det tidspunktet da du sender bestillingen.

 

Rios Gear ønsker å gi deg en best mulig opplevelse online. For å gjøre det mulig, må vi sikre at tjenestene våre går som smurt. Du forstår og godtar å ikke (i) legge ut, overføre, redistribuere, laste opp eller fremme kommunikasjon eller innhold som kan skade eller ha en negativ effekt på vårt forretningsområde, produkter eller tjenester; (ii) oppføre deg slik eller benytte en innretning som begrenser, forringer, innvirker eller forhindrer noen annen bruker i å bruke eller like nettstedet riosgear.no, eller som påvirker nettstedets sikkerhet; eller (iii) benytte en innretning eller forsøke å bruke en motor, programvare, verktøy, agent, skript eller en annen innretning eller mekanisme (deriblant såkalte limitation spiders, bots, søkeroboter, avatarer eller intelligente agenter) til å navigere eller søke på nettstedet, eller til å kopiere innhold fra nettstedet. Vi forbeholder oss retten til å øyeblikkelig forby tilgang til nettstedet og til å stenge kontoen til enhver bruker som bryter denne bestemmelsen eller noen annen bestemmelse i disse betingelsene.

 

2. Priser og leveringskostnader

Prisene som er oppgitt på riosgear.no, inkluderer lovpålagt merverdiavgift (mva), men ikke leveringsgebyr.

 

Leveringsgebyret varierer avhengig av hva som bestilles, totalsum på bestillingen og leveringsadresse. Kostnaden for hver leveringsmetode blir tydelig angitt underveis i utsjekkingsprosedyren.

 

3. Bestilling/avtaleinngåelse

Du kan velge å bestille via riosgear.no eller et av våre utsalgssted.

 

Når du har sendt inn bestillingen, vil du motta en bekreftelse per e-mail, forutsatt at du har oppgitt e-mailadressen din. Hvis vi av en eller annen grunn ikke skulle være i stand til å utføre bestillingen din, vil du få beskjed så raskt som mulig. Hvis vi allerede har mottatt betaling for en slik bestilling, vil vi prøve å tilbakeføre det aktuelle beløpet ved hjelp av samme metode som ble brukt til å gjennomføre betalingen. Hvis det av en eller annen grunn er nødvendig å benytte en alternativ fremgangsmåte, vil du bli kontaktet av en representant fra Rios Gear som vil hjelpe deg med oppgjøret.

 

En bestilling må som et minimum være verdt NOK 1 (etter fradrag for eventuelle rabatter) for å bli utført.

 

4. Levering

Rios Gear går gjennom alle bestillinger på en grundig måte og vil prøve å levere varene til en bostedsadresse eller et utleveringssted i Norge, alt etter hva du har valgt som leveringsalternativ.

 

Rios Gear forsøker å sende ut varene så raskt som mulig og i den rekkefølgen bestillingene kommer inn. Vi har som mål å levere i løpet av 2 til 4 arbeidsdager etter at en bestilling er bekreftet, med mindre det inngås avtale om noe annet. Selv om vi går inn for å levere innenfor avtalt tidsramme, kan det oppstå uventede forsinkelser. Hvis en levering mot formodning skulle bli mer enn 30 dager forsinket, kan du kansellere bestillingen.

 

Når du har sendt inn bestillingen, vil du motta en bekreftelse med de forventede leveringsdetaljene per e-mail, forutsatt at du har oppgitt e-mailadressen din.

 

Hvis du ikke mottar varene innen rimelig tid, vennligst kontakt oss.

 

5. Angrerett

Du kan avbryte eller returnere bestillinger over 300 kr fra den dagen du sender bestillingen, frem til og med 30 dager etter at du har mottatt de bestilte artiklene. Hvis du allerede har betalt for artiklene, vil du få pengene tilbake inklusive standard leveringskostnader og eksklusive en eventuell returkostnad som er påløpt for å returnere artiklene til Rios Gear. Skulle du velge å beholde noen av artiklene og bare kansellere deler av bestillingen, vil du ikke få godskrevet leveringskostnaden. Angreretten gjelder i EØS-landene.

 

Hvis du ønsker å returnere varene, ber vi deg informere oss om dette skriftlig, fortrinnsvis ved å kontakte oss på epost post@riosgear.no og bruke det ferdigtrykte returskjemaet som fulgte med varene. Alternativt å fylle ut og sende inn standardskjemaet fra det lokale forbrukerombudet, i alle tilfeller innen den 30 dagersperioden som er angitt i del 5.1 ovenfor. Da har du ytterligere 14 dager på deg til å returnere artiklene til oss, som angitt i del 6 (Returer) nedenfor. Vi vil sørge for en tilbakebetaling, forsøksvis med samme betalingsmetode som du benyttet, så snart som mulig og senest 14 dager etter at vi har mottatt kanselleringsvarselet, forutsatt at vi har mottatt artiklene eller dokumentasjon på at du har sendt dem tilbake til oss. Det kan benyttes en annen metode for tilbakebetaling forutsatt at du godtar dette. Dette vil uansett ikke medføre tilleggsgebyrer.

 

Hvis du har mottatt en defekt artikkel, ber vi deg informere Rios Gear om dette umiddelbart og returnere den i samsvar med del 6 (Returer) nedenfor. Alle produkter som blir funnet å være defekte, vil bli godtgjort i sin helhet av Rios Gear. Disse bestemmelsene er ikke begrensende for eventuelle lovpålagte rettigheter.

 

6. Returer

Rios Gear garanterer full tilbakebetaling, av de returnerte artiklene i samsvar med del 5 (Annullering av bestilling) forutsatt at alle artiklene returneres i samme tilstand som de var i da du mottok dem. Dette betyr at artiklene ikke kan være skadet, skitne, vasket, endret, brukt eller slitt (annet enn ved prøving av plagget), og at alle etiketter og merkelapper er intakte.

 

Alle pakker fra oss inneholder et ferdigtrykt returskjema som du kan bruke hvis du vil returnere en artikkel.

 

Du kan levere artiklene som skal returneres til vårforretningsadresse i Nygårdsgaten 94, Bergen.

 

Merk at hvis vi av en eller annen grunn ikke har tilgang til din online bestilling, kan varen ikke refunderes med samme betalingsmetode du brukte da du kjøpte den. I dette tilfellet kan du returnere varen til Rios Gear sin forretningsadresse. Dersom du velger å returnere varen i butikk og kan bevise betaling, får du elektronisk tilgodelapp.

 

Du kan alltid returnere varer innen 30 dager til vår forretningsadresse i Bergen. All retur dit er gratis. For å returnere varer kjøpt online i butikk, tar du med deg følgeseddelen og varen(e) du ønsker å returnere til vår forretningsadresse i Bergen. Beløpet refunderes med samme betalingsmetode som du brukte ved kjøp av varen.

 

Du kan også bruke tilbakebetalingen til varebytte eller nye kjøp direkte i butikk, men kun hvis du betalte med kredittkort, gavekort eller en kombinasjon av kredittkort og gavekort. Fraktgebyret vil refunderes når en hel bestilling returneres. Merk at det kan ta opptil 14 dager å behandle transaksjonen. Merk at hvis butikkene vår av en eller annen grunn ikke har tilgang til din online bestilling, kan varen ikke refunderes med samme betalingsmetode du brukte da du kjøpte den.

 

7. Betalingsmetoder

Du kan betale for varene på forskjellige måter, som angitt nedenfor.

 

Betaling før eller ved levering

Kort

Du kan oppgi betalingsopplysningene dine når du legger inn bestillingen med et gyldig betalingskort (VISA eller MasterCard eller American Express). Det aktuelle beløpet blir umiddelbart holdt av på kortet ditt, men det vil ikke debiteres før varene er sendt. Rios Gear forbeholder seg retten til å sjekke kreditt- eller debetkortets gyldighet, kortets kredittstatus opp mot bestillingsverdien og hvorvidt kjøperens adresseopplysninger er korrekte. Vi kan komme til å avvise bestillinger basert på det vi finner i disse kontrollene.

 

 

 

VIPPS

Hvis du valgte å betale med Vipps, vil du på slutten av bestillingsprosessen bli bedt om å angi telefonnummeret som er koblet til Vipps-kontoen din.

Du blir også bedt om å logge inn i Vipps for å godkjenne kjøpet. Det relevante beløpet blir umiddelbart trukket fra det betalingsalternativet du valgte.

 

Rios Gear Gift cards

Du kan velge å betale hele eller deler av bestillingen på vårt nettsted med gavekort og tilgodekort fra Rios Gear.

 

8. Vårt ansvar

Ingenting i disse Betingelsene skal oppheve eller begrense Rios Gears ansvar for forhold som det ville ha vært ulovlig av oss å begrense eller frasi oss ansvar for.

 

Rios Gear er ikke ansvarlig for indirekte tap som blir en bivirkning av hovedtapet eller hovedskaden, for eksempel tap av gevinster eller muligheter, eller for sviktende leveranse av varene eller manglende oppfyllelse av andre av våre forpliktelser under disse Betingelsene, når en slik svikt skyldes en hendelse som med rimelighet kan sies å ligge utenfor vår kontroll – herunder, men ikke begrenset til brann, flom, uvær, opptøyer, sivile uroligheter, krig, kjernefysiske katastrofer og terrorisme.

 

Vårt maksimale ansvar overfor deg for eventuelle tap eller skader som måtte oppstå i forbindelse med din bestilling på riosgear.no, skal begrenses til totalsummen på bestillingen din.

 

9. Farger og mål

Vi treffer rimelige tiltak for å gjengi egenskapene til våre produkter på en nøyaktig måte, herunder sammensetningen og farger. Hvilken farge du vil se, er avhengig av hvilket datasystem du bruker, og vi kan ikke garantere at datamaskinen din vil gjengi slike farger på en nøyaktig måte.

 

Når målene på en vare oppgis på riosgear.no er dette kun cirkaverdier for å gi deg en bedre forståelse for plaggets modell eller passform, og ikke en definitiv garanti på at varen du vil motta vil ha disse eksakte målene. De endelige målene på varen kan variere avhengig av hvilket material som ble brukt under produksjonen.

 

10. Garanti

Hvis det forekommer defekter på varer du har kjøpt, vil Rios Gear overholde alle lovpålagte forskrifter om produktgaranti. Hvis du har en klage angående innlysende materialfeil eller produksjonsfeil på en vare vi har levert, herunder skader påført under transport, ber vi deg informere oss om dette ved å returnere varen til oss uten forsinkelser ved å bruke det ferdigtrykte returskjema som fulgte med varen.

 

11. Overdragelse

Rios Gear forbeholder seg retten til å overdra ethvert betalingskrav, herunder betalingsavdrag som er oppstått i forbindelse med varelevering, til tredjeparter.

 

12. Sluttvederlag

Dersom en domstol eller forvaltningsmyndighet kommer fram til at en del av disse Betingelsene må forbys eller er ugyldige, skal resten av Betingelsene fortsatt være gjeldende.

 

13. Tildeling av rettigheter

Alle rettigheter til åndsverk, for eksempel varemerker og opphavsrett på riosgear.no, skal fortsette å tilhøre Rios Gear AS og dennes datterselskaper eller lisensgivere. All bruk av riosgear.no eller dets innhold, herunder kopiering eller lagring av slik innhold, enten i sin helhet eller delvis, til annet enn personlig og ikke-kommersiell bruk, er forbudt så fremt det ikke er innhentet tillatelse til dette fra Rios Gear.

 

14. Firmainformasjon

Rios Gear AS

Forretningskontor: Nygårdsgaten 94

5008 Bergen

bottom of page